AKK Sports Oy haluaa olla tulevaisuudessakin vastuullinen tapahtumatuottaja. Alta voit lukea esimerkkejä, miten vastuullisuus näkyy tapahtumassa eri muodoissaan.

Ympäristö

  • AKK Sports Oy kilpailunjärjestäjänä haluaa huolehtia siitä, että Arctic Rally Finland aiheuttaa mahdollisimman vähän negatiivista kuormitusta ympäristölle. Ympäristövastuullisuus on tärkeä osa tapahtuman järjestämistä jokaisella sektorilla sekä niiden sidosryhmissä.
  • Arctic Rally Finland on sitoutunut autoilun kansainvälisen kattojärjestön, FIA:n, ympäristöohjelmaan (The FIA Institute’s Sustainable Programme) ja on parhaillaan hakemassa tapahtumalle kolmiportaisen akkreditoinnin toiseksi korkeinta kahden tähden akkreditointia.
  • Tapahtuman yhteistyökumppanit ovat sitoutuneita kehittämään yhdessä entistä vastuullisempaa MM-rallia (mm. yleisökuljetukset, biopolttoaineet, kierrätys, jätteidenhuolto, energian ja veden kulutuksen vähentäminen, materiaalit, somistukset/teippaukset).
  • Organisaation ohella myös erikoiskokeiden tekijöitä, talkoolaisia, mediaa, tapahtumavieraita sekä muita sidosryhmäläisiä kannustetaan konkreettisin teoin ja ohjein ympäristövastuullisemman tapahtuman rakentamiseen.

Turvallisuus ja sosiaalinen vastuu

  • Covid-19 tilanteesta johtuen Arctic Rally Finlandiin ei myydä pääsylippuja ja katsojien saapuminen erikoiskokeiden varrelle tai muihin rallin tapahtumiin tullaan estämään usein eri toimin. Turvallisen tapahtuman järjestämiseksi pyydämmekin ystävällisesti katsojia seuraamaan ainutlaatuista MM-rallia etänä digitaalisten kanavien välityksellä.
  • Arctic Rally Finlandin organisaatio tekee ympärivuotista ja systemaattista työtä turvallisuuden eteen, johon kuuluu myös jatkuva viranomaisyhteistyö (mm. Poliisi, Pelastusopisto, TUKES).
  • Autoilun kansainvälinen kattojärjestö FIA asettaa turvallisuudelle sääntökehyksen ja ohjeistaa järjestäjää erilaisten, kaikissa osakilpailuissa toteutettavien turvallisuusjärjestelyjen osalta. Kilpailun aikaan FIA valvoo kaikkien turvallisuustekijöiden toteutumista.
  • Kesäisen Rally Finlandin järjestäjä AKK Sports Oy on tehnyt aikaisemmin tasa-arvoisen ja esteettömän asiakaskokemuksen puolesta yhteistyötä mm. suomalaisen Aspa-säätiön kanssa.
  • AKK:n ja Omnian, Espoon koulutuskuntayhtymän, välinen yhteistyö tuottaa koulutusohjelman puitteissa autourheilun ammattilaisia ja kestävän kehityksen osaajia.