DEADLINE

Kaikki tieto tulee olla toimitettuna järjestäjälle 15.02.2021 klo 17.00 mennessä! (Poislukien tämän jälkeen tehtävien mahdollisten saapumistestien tulokset.)

Johdanto

Käynnissä olevan pandemian johdosta Suomi on sulkenut rajansa kaikelta muulta henkilöliikenteeltä, paitsi välttämättömältä ja erillisluvan hankkineilta henkilöryhmiltä. Arctic Rally Finland on saanut erillisluvan kilpailuun liittyvän henkilökunnan rajanylitykselle. Kilpailun läpiviennin mahdollistamiseksi Rajavartiolaitoksen ja terveysviranomaisten kanssa sovitut käytännöt kattavat kaiken kilpailuun liittyvän toiminnan, kuten kilpailijoiden testiajot ennen kilpailua. Seuraavia ohjeita ja käytänteitä tulee noudattaa kokonaisuudessaan:

 • Kaikki COVID-19-testaamiseen liittyvät protokollat Suomen rajat ylittävään ja maan sisäiseen liikkumiseen, koskien myös Suomen kansalaisia.
 • Kaikki kilpailuorganisaation pyytämä tieto tulee toimittaa tällä sivulla julkaistujen lomakkeiden kautta.
 • Ennen kuin testituloksesi on vahvistunut et saa osallistua mihinkään Arctic Rally Finlandin toimintoihin, vaan sinun tulee pysyä majoituspaikassasi karanteenissa.
 • Jokainen osallistuja on vastuussa viranomaisten COVID-19-ohjeistusten ja vaatimusten noudattamisesta myös vapaa-aikanaan, kuten omassa kuplassaan säilymisestä huolehtimisesta majoitustiloissa, vain osoitetuilla ruokailualueilla syömisestä, kirurgisen kasvomaskin käyttämisestä, fyysisen etäisyyden säilyttämisestä ja hyvästä käsihygieniasta huolehtimisesta.
 • Kirurgista kasvomaskia tulee käyttää koko tapahtuman ajan niin tapahtuma-alueilla, kuin julkisissa tiloissa!

Vaadittavat materiaalit

Saadaksesi akkreditoinnin ja päästäksesi tapahtuma-alueelle sinun tulee toimittaa seuraavat materiaalit:

Kun COVID-19 akkreditointi ja ennakko-PCR -testi on lähetetty, järjestäjä lähettää yhteyshenkilölle ryhmäkutsukirjeen, joka tarvitaan Suomen rajaviranomaisia varten.

HD ja LD-alueet

Tapahtuman alueet on jaettu kahteen kategoriaan henkilötiheytensä mukaan: Korkean henkilötiheyden (High Density Area / HD) ja matalan henkilötiheyden (Low Density Area / LD) alueisiin. Jokaisen tapahtuman alueilla liikkuvan henkilön tule suorittaa COVID-19-akkreditointi, jossa hän valitsee, tai hänelle osoitetaan, oikeus liikkua joko HD tai LD-alueilla. Esimerkiksi rallin huoltoparkki on osoitettu HD-alueeksi ja erikoiskokeet LD-alueiksi. Näin sama henkilö ei siis pääsääntöisesti voi liikkua tapahtuman aikana sekä huoltoalueella että maastossa erikoiskokeilla.

Toimintaohjeet

Jotta voimme varmistaa turvallisen Arctic Rally Finlandin toteutumisen yhdessä, toimithan seuraavasti:

 1. Täytä COVID-19 akkreditointilomake tästä
 2. Lähetä tai varmista, että ryhmäsi vastaava henkilö on lähettänyt FIA:n vaatimat dokumentit osoitteisiin covid19_WRC@fia.com JA covid-19@autourheilu.fi
 3. Maksa ennakkoon COVID-19-saapumistestisi tästä TAI katso laskutusvaihtoehto (Vaihtoehto 2) tästä.
  1. LD-alueelle menevät antigeeni-/pikatesti, joka tulee suorittaa heti Rovaniemelle saapumisesi jälkeen.
  2. HD-alueelle meneville ovat voimassa seuraavat säännöt:
   1. Suomen sisältä tulevat: kotipaikkakunnan PCR-testi max 48 tuntia ennen Rovaniemelle saapumista TAI PCR-testi Rovaniemellä (HUOM! Olet karanteenissa sen ajan kun testituloksen valmistuminen kestää)
   2. Ulkomailta tulevat: Ennen Suomeen tuloa max. 72h vanha PCR testi (testausajankohdasta) lähtömaassa, uusi testi maahan tullessa, tai heti Rovaniemelle tultuaan (antigeenitesti tai PCR-testi, katso sääntö alapuolelta.)
   3. otettu PCR testi on voimassa max. 96 tuntia näytteenotosta ennen HD-alueelle tuloa, edellyttäen yläpuolisten sääntöjen täyttymistä.
Esimerkki 1

Tulet maahan 20.2.2021 ja olet akkreditoitumassa HD-alueelle, tarvitset antigeenitestin. PCR-testi on vielä voimassa 23.-24.2., jos on kulunut alle 96h testistä ja voit saada HD-akkreditoinnin noudattamalla kohdan i. ja ii. ohjeita.

Esimerkki 2

Tulet maahan 17.2. ja olet akkreditoitumassa HD-alueelle. Tarvitset uuden PCR-testin, sillä maahantulosi ja akkreditoinnin välissä on yli 96h.

 1. Majoituksia varatessanne ilmoittakaa majoittajallenne oletteko HD- vai LD-akkreditoituja henkilöitä, näin majoitusliikkeet voivat huomioida HD- ja LD- kuplat myös majoitusjärjestelyissä.
 2. Ulkomailta Suomeen tullessa ota lähtömaassa PCR-testi ja toimita sen tulos tämän sivun lomakkeen kautta. HUOM! Testin ottamisesta ei saa olla yli 72h vanha Suomeen tultaessa.
 3. Ulkomailta tullessa varmista, että olet saanut järjestäjältä Rajavartiolaitoksen vaatiman erityislupapäätöksen mukaisen kutsukirjeen. Varaudu myös esittämään lähtömaan PCR-testin tulos, sillä Rajavartiolaitos saattaa kysyä sitä.
 4. Tultuasi Suomeen / Kilpailupaikalle käy ottamassa ennakkoon maksamasi COVID-19-testi (PCR- tai antigeeni-/pikatesti, katso lisäohjeet kohdasta 3) Rovaniemellä. Katso testauksen aukioloajat
 5. Pysyttele majoituspaikassasi karanteenissa kunnes olet saanut testin tuloksen. Testin tuloksen tulee olla negatiivinen. Kun olet saanut negatiivisen testituloksen voit akkreditoitua. Katso aukioloajat ja käyntiosoitteet.
 6. Noudata tarkasti HD/LD -henkilöstön ohjeistuksia ja kulkurajoituksia niin kilpailupaikalla kuin vapaa-aikana. Myös AKK Sports Oy:n COVID-19-toimenpideohjelman ja FIA Appendix S:n määräyksiä tulee noudattaa tarkasti.
 7. Mikäli sinulle tulee mitään oireita, edes lieviä, toimi seuraavasti:
  1. Mene VÄLITTÖMÄSTI karanteeniin
  2. Ota yhteyttä Arctic Rally Finland -tapahtuman COVID Medical Officer Risto Kinnuseen (puh.+358 40 178 9420) ja ilmoita oireistasi myös osoitteeseen covid-19@autourheilu.fi.
  3. Noudata tarkasti Medical Officerilta saamiasi ohjeita ja määräyksiä
 8. Mikäli olet kilpailupaikalla tai Suomessa yli kuusi (6) vuorokautta, tarvitset toisen COVID-19 -testin (antigeenitesti) Myös mikäli tarvitset PCR-testin kotimaahan paluuta varten, voit ostaa ne tästä.
 9. JOS lähdet tapahtuman jälkeen Suomesta, muista vastata COVID-19-akkreditointilomakkeessa asiaa koskevaan kysymykseen. Jos kuitenkin unohdit tämän, ole yhteydessä Arctic Rally Finlandin COVID-19-tiimiin osoitteessa covid-19@autourheilu.fi
 10. COVID-19-tiimi vastaa myös kaikkiin esiin tuleviin kysymyksiin ja mahdollisiin ongelmatilanteisiin mahdollisimman pikaisesti. Lähetä siis viestiä osoitteeseen covid-19@autourheilu.fi tarvittaessa

Materiaalit ja linkit

Verkkokauppa testien ostamiseksi

Arctic Rally Finland COVID-19 Akkreditointilomake and self-declaration form
Arctic Rally Finland Maahantulotestin lähetyslomake (tarvitset Google-tilin)

Alla olevat dokumentit lähetetään osoitteisiin covid19_WRC@fia.com JA covid-19@autourheilu.fi

Huom. FIA Stakeholder Commitment Form ja FIA Covered Event Attendee List täytetään vain kerran organisaatiota kohden! WRC Attendee Commitment Form puolestaan on täytettävä jokaisen henkilön, joka ei ole aikaisemmin WRC-kauden 2021 aikana ko. lomaketta lähettänyt, nämä samat henkilöt tulee merkitä uusina ”osallistujina” FIA Covered Event Attendee List-dokumenttiin. Huomaathan, myös että FIA Covered Event Attendee List -dokumentissa Profile 1 osallistujat ovat HD-alueilla työskenteleviä henkilöitä ja Profile 2 osallistujat LD-alueilla työskenteleviä. Katso Appendix S to the International Sporting Code tarkempia tietoja varten.

Testaus, aukioloajat ja hinnasto

Kaikki rallin yhteydessä tapahtuva COVID-19-testaus tehdään yhteistyössä Mehiläisen kanssa.

HUOM! Täytä ja ota mukaan valtakirja testituloksille (yllä) ja anna se testaajille. Ilman tätä valtakirjaa järjestäjä ei saa testitulostasi Mehiläiseltä etkä pääse akkreditoitumaan.

Hinnasto

PCR-testi 205 €
Antigeenitesti 105 €

Testit tulee olla maksettu ennen COVID akkreditointiin tuloa (rannekkeen nouto).

Testien maksuvaihtoehdot

Vaihtoehto 1: Maksu verkkokauppaan

Linkki verkkokauppaan.

Vaihtoehto 2: Laskutus

 • Laskutuspyynnöt testeistä lähetetään osoitteeseen: veera.olkinuora@autourheilu.fi
 • Viestin aiheeksi merkittävä: COVID-19 testing team/company name
 • Laskutuspyynnöt testeistä toimitettava viimeistään keskiviikkona 17.02.2021 klo. 10.00
 • Laskutuspyynnöstä on selvittävä:
  • Laskutettavan yrityksen nimi
  • Laskutettavan yrityksen osoite
  • Sähköpostiosoite (johon lasku lähetetään)
  • PCR-testien määrä
  • PCR-testattavien nimet
  • Pika-/antigeenitestien määrä
  • Pika-/antigeenitestattavien nimet
 • Kuitti maksusta toimitettava samassa viestiketjussa
Testauspaikka Rovaniemellä

Sairaalakatu 1, Rovaniemi (Drive-In -testaus)

Aukioloajat

la 20.2. 8:30 – 19:00
su 21.2. 8:30 – 19:00
ma 22.2. 7:30 – 21:00
ti 23.2. 7:30 – 21:00
ke 24.2. 7:30 – 21:00
to 25.2. 7:30 – 21:00
pe 26.2. 7:30 – 21:00
la 27.2. 8:30-11:30 ja 16:00 – 21:00
su 28.3. 8:30-11:30

Testauspaikka Santasportissa

Santasportissa HD-alueen sisällä on oma PCR- ja antigeenitestauspaikkansa perjantaina ja lauantaina.

Aukioloajat

pe 26.2.21 klo 12:00 – 18:00
la 27.2.21 klo 13:00 – 18:00

COVID-19 Akkreditointi

COVID-19 Akkreditoinnista jokainen osallistuja hakee itselleen tapahtuman COVID-19 akkreditoinnin ennen muihin toimintoihin osallistumista (esim. kilpailumateriaalin nouto).

Ennen akkreditointia sinun pitää olla täyttänyt yllä olevat dokumentit ja saanut oman testituloksesi Oma Mehiläiseen tai tekstiviestillä. Siihen asti, pysy karanteenissa omassa majoituspaikassasi.

COVID-19 Akkreditointiranneke

Suoritettuasi COVID-19 Akkreditoinnin kaikki vaiheet, saat merkiksi akkreditoinnistasi ja roolistasi henkilökohtaisen, värikoodatun rannekkeen. Ranneke kertoo LD tai HD-luokittelusi, jolla muiden tietojen ohella varmistetaan oikeutesi liikkua tapahtuman eri alueilla. Ilman oikeaa ranneketta millekään tapahtuman alueelle ei ole pääsyä.

COVID-19 Akkreditointitoimiston aukioloajat

COVID-19 Akkreditointitoimisto sijaitsee LD ja HD alueiden ulkopuolella ja siellä tulee suorittaa COVID-19 Akkreditointi valmiiksi ennen, kuin mihinkään muuhun tapahtuman alueelle on pääsyä. Toimistoon ei saa tulla ennen kuin hakijan kaikki vaaditut testitulokset ovat tiedossa ja tiedot toimitettu järjestäjälle.

Santasport Service Park (Hiihtomajantie 6, Rovaniemi)
sunnuntai 21.2. klo 16 – 20
maanantai 22.2. klo 08 – 20
tiistai 23.2. klo 08 – 20
keskiviikko 24.2. klo 08 – 20
torstai 25.2 klo 08 – 20

HUOM! COVID-19 akkreditointi muuttaa Scandic Pohjanhoviin (Pohjanpuistikko 2, Rovaniemi) perjantaista alkaen!

Scandic Pohjanhovi (Pohjanpuistikko 2, Rovaniemi)
perjantai 26.2. klo 08 – 22
lauantai 27.2. klo 12 – 22
sunnuntai 28.2. klo 10 – 19

Käytä kasvomaskia ja pidä huolta käsihygieniasta