*Upea urheilutapahtuma toi esiin sekä Rovaniemeä että suomalaista huippuosaamista moottoriurheilun saralla 

*Tapahtuman tulot vankalla pohjalla, tappioilta vältyttiin

*AKK Sports Oy:ssä ollaan valmiita ryhtymään MM-sarjaan kuuluvien talvirallien järjestäjäksi myös tulevaisuudessa

Yksityiskohtaisesta raportista käy ilmi, että Arctic Rally Finland Powered by CapitalBox -tapahtumalle asetetut taloudelliset odotukset täyttyivät, ja tapahtuman synnyttämä media-arvo ylsi lähes 50 miljoonaan euroon.

Arctic Rally Finland Powered by CapitalBoxin taloudellisiin vaikutuksiin pureutuvassa raportissa tarkasteltiin 26. – 28. helmikuuta ajetun, rallin MM-sarjan kauden 2021 toisen osakilpailun järjestämiskustannuksia, sekä sitä miten sijoitetun pääoman tuoton ja tapahtuman synnyttämien tulojen ansioista varmistui, ettei huipputasoisen arktisen operaation toteuttamisesta koitunut tappioita järjestäjätaho AKK Sports Oy:lle.

Raportista käy ilmi myös, että tapahtuman medianäkyvyys tuotti lähes 50 miljoonan euron edestä mainosarvoa (AVE) rallin isäntäkaupunki Rovaniemelle, joka koronarajoitusten niin salliessa ottaa varmasti jälleen paikkansa ympärivuotisena pohjoisen napapiirin matkailun keskuksena.

“Huikaisevan hienon talvirallin lisäksi Arctic Rally Finland Powered by CapitalBox oli mitä mainioin esimerkki siitä, mitä voidaan saavuttaa erittäin lyhyessäkin ajassa, kun asialleen omistautuneet henkilöt yhdistävät voimansa ja tekevät kaikkensa ensiluokkaisen, kansainvälisen tason urheilutapahtuman toteuttamiseksi. Arctic Rally Finland Powered by CapitalBox alleviivasi ja korosti selvääkin selvemmin suomalaisen moottoriurheiluosaamisen hienouksia. Myös yhteistyö paikallisviranomaisten sekä paikallisten yhteistyökumppaneidemme kanssa sujui loistavasti. AKK Sports Oy:n näkökulmasta katsottuna saavutimme halutun taloudellisen tuloksen, sillä tapahtuman järjestämisen ja läpiviemisen kustannukset katettiin täysimääräisesti, emmekä kärsineet minkäänlaisia rahallisia tappioita. Erittäin onnistuneen, kaikkien aikojen ensimmäisen Arctic Rally Finland Powered by CapitalBox -tapahtuman innoittamina olemme ilmaisseet rallin MM-sarjaa hallinnoivalle WRC Promoter GmbH:lle valmiutemme MM-talvirallin järjestämiseen myös tulevaisuudessa”, AKK Sports Oy:n toimitusjohtaja Riku Bitter kommentoi raportin tulosten sekä Arctic Rally Finland Powered by CapitalBox -tapahtuman menestyksen tiimoilta.


“Arctic Rally Finland toi poikkeuksellisen kovan ja kansainvälisen tapahtumanäkyvyyden Rovaniemelle. Tapahtuman potentiaalinen tavoittavuus kansainvälisissä uutismedioissa oli miljardeja näyttökertoja ja media-arvot nousivat lähes 50 miljoonaan euroon. Upeat talvimaisemat ja Napapiirillä koetut vauhdikkaat talviaktiviteetit toivat huippukuskien sometileillä Rovaniemelle näkyvyyden, jollaisesta voi vain haaveilla. Koronakaudella terveysturvallisesti ja upealla yhteistyöllä toteutettu MM-kilpailu näytti esimerkin tapahtumaosaamisesta, jonka juuret ovat syvällä rovaniemeläisessä ralliperinteessä ja sen upeassa tekemisen hengessä”, Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen hehkuttaa.


“Rovaniemen Urheiluautoilijoiden puolesta olen vilpittömän kiitollinen siitä, että saimme mahdollisuuden olla mukana tekemässä historian ensimmäistä talvikauden MM-rallia Suomessa. Rovaniemen rallintekijät todistivat kovan osaamisensa tänä talvena järjestäessään menestyksekkäästi kaksi upeaa tapahtumaa kuukauden sisällä ja olemme iloisia siitä, että pystyimme terveysturvallisesti tuomaan piristystä Rovaniemen elinkeinoelämään näinä ankarina koronaikoina. Onnistuneen näytön jälkeen jäämme toivomaan ja odottamaan jatkoa ja seuraavaa näytönpaikkaa MM-ralliareenalla”, niin ikään Rovaniemellä ajettavan kansallisen tason kilpailun, legendaarisen Arctic Lapland Rallyn järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Heikki Poranen summaa.

AKK Sports Oy:n järjestelytiimin väki paiskii parhaillaan töitä 1. – 3.10.2021 ajettavan Suomen MM-rallin 70-vuotisjuhlakisan parissa ja hioo tapahtuman yksityiskohtia.