Arctic Rally Finland Powered by CapitalBox -kilpailun järjestäjät ottivat surullisina vastaan tiedon Hannu Mikkolan poismenosta. Mikkola oli yksi alkuperäisitä “lentävistä suomalaisista” (Flying Finns) ja vuoden 1983 rallin maailmanmestari. 

Vuonna 1968 rallin suomenmestaruuden voittanut 78-vuotias Mikkola yhdistettiin vahvasti menestysvuosiinsa Audin ratissa, mutta hän nautti loistavista ajosuorituksista myös Toyotan ja Fordin kanssa. Fordilla hän taisteli tiukasti myös kauden 1979 maailmanmestaruustittelistä.

Mikkolalle kertyi kaikkiaan 123 MM-starttia ja yhteensä 18 voittoa. Hänen viimeinen esiintymisensä MM-rallipoluilla tapahtui vuonna 1993 – sopivasti juuri Suomessa, Jyväskylän sorateillä. Mikkola kuitenkin jatkoi kilpailu-uraansa vielä usean kauden ajan ja oli tuttu näky historic-ralleissa.

Mikkolan, todellisen legendan ja herrasmiehen elämää kunnioitetaan minuutin hiljaisuudella rallin palkintojenjakotilaisuudessa sunnuntaina Rovaniemellä. 

Arctic Rally Finland Powered by CapitalBox -kisan koko järjestäjätiimin ajatukset ovat Hannu Mikkolan perheen ja tämän lukuisten ystävien luona.