Rovaniemeläinen Puhakka-Keskinivan perhe on hyvä esimerkki siitä, millaisia kokemuksia ralliviikonloput ovat jo vuosikymmeniä tarjonneet arktisen pääkaupungin asukkaille. Rallit tarkoittavat  perheiden yhteisiä, jännittäviä seikkailuja, kun aamuyön tunteina pakkaudutaan toppavaatteineen ja eväskoreineen autoon. 

Juuri tästä syystä Arctic Rally Finland on kiistatta rallin MM-sarjan tämän vuoden eksoottisin kilpailu. Tapahtumassa on aimo annos vanhan ajan tunnelmaa ja yhteishenkeä: mukana on huikeat 600 talkoolaista, jotka tulevat mukaan hyvän fiiliksen ja yhdessä tekemisen ilosta. Heille korvataan ainoastaan polttoainekulut, evästä sekä säkillinen puita, joilla saavat sytytettyä tulet erikoiskokeiden varsille lämmittelyä varten. 

Viikonlopun MM-ralleilla rovaniemeläisen Puhakka-Keskinivan perheessä perheen työnjako on seuraava: isä Jussi osallistuu itse kisaan WRC3 -luokan kuskina, äidin vastuulla EK-päällikkönä on erikoiskokeiden satapäisten talkoojoukkojen liikuttelu ja tytär toimii kilpailijoiden paikallisena yhdyshenkilönä sekä tapahtuman Covid-19 -turvallisuusasioista AKK:n apuna. Poika puolestaan on koonnut oman talkooporukkansa jääkiekkokavereista kolmelle kisapätkälle. 

  • MM-rallin saaminen Rovaniemelle niin hieno asia, että ylpeydellä kannamme kortemme kekoon, nelikko julistaa.