Emil Lindholm lataa tiskiin syyt siihen, miksi hänen ŠKODA Fabia Rally2 Evonsa on täydellinen auto loppuviikosta ajettavaan Arctic Rally Finland Powered by CapitalBox -kisaan, varsinkin kun tavoitteena on menestyä hyvin.

Rallin MM-sarjan kauden 2021 toisessa osakilpailussa on mukana peräti 20 ŠKODA-autokuntaa, ja sen lisäksi ŠKODA on rallijärjestäjä AKK Sports Oy:n ja ŠKODA-maahantuoja Helkama-Auto Oy:n tekemän yhteistyösopimuksen myötä myös Arctic Rally Finlandin virallinen automerkki.

24-vuotias Lindholm on suomalaisen rallitaivaan nouseva tähti ja viime kauden SM-kakkonen, joka taistelee Rovaniemen kisassa WRC3-luokan kärkipaikoista. Tulevana viikonloppuna Lindholm voi käyttää hyväkseen runsasta kokemustaan paikallisesta maastosta, sillä hän on osallistunut kaikkiaan kuudesti SM-sarjan perinteisenä avausosakilpailuna ajettavaan Arctic Lapland Rallyyn.

– Škoda sopii hyvin varsinkin tähän ralliin, koska se on vakaa ajettava kovissa nopeuksissa. Rovaniemen kisa on yhdistelmä superkovia nopeuksia sekä mutkaisia osuuksia. Tähän autoon voi todella luottaa kovavauhtisissa jutuissa, koska se tottelee niin tarkasti. Fabiamme on hyvä kokonaispaketti tähän ralliin – ja sen sisällä on lämmintä, Helsingissä asuva Lindholm perustelee.

Ulkoilman lämpötilan odotetaan pysyttelevän rallin aikana noin kymmenen pakkasasteen tuntumassa, ja Lindholm toteaa, että he ovat kartanlukijansa Mikael Korhosen kanssa valmistautuneet hyvin tulevaan koitokseen.

– Tienpinta on harvoin täysin tasainen, mutta sitä ”aaltoilua” ja pikku töyssyjä ei oikeastaan tunne ohjaamon sisällä. Tämä taas on merkki siitä, että auton jousitus toimii todella hyvin – minkä se myös tekee. Voi myös kohtuudella sanoa, että Škoda on luokkansa luotettavin automerkki. Minulla ei ole koskaan ollut mitään teknisiä ongelmia Škodalla ajaessani. Auto on todella luotettava jopa kylmissä olosuhteissa tai vaikkapa Italian kuumissa keleissä ajettavissa ralleissa. Se on todella vaikuttavaa. On myös tärkeää, että meillä on auto johon voimme oikeasti luottaa. Tavoitteenamme on luonnollisesti saavuttaa hyvä tulos Rovaniemellä, ja olen erittäin iloinen siitä, että ajamme kisassa juuri Škodalla, Lindholm hehkuttaa.

Kysyttäessä mitä ensimmäistä kertaa Lapissa ajavat kanssakilpailijat voivat odottaa kisasta Lindholm toteaa: 

– He jäätyvät! Viimeisimmän näkemäni säätiedotuksen mukaan tänne ei ole luvattu mitään kauhean hyytävää keliä, kymmenisen astetta pakkasta, mikä on ihan mukiinmenevä lämpötila. On kuitenkin mielenkiintoista nähdä miten lämpötila vaikuttaa tienpintaan ja pitoon. Kylmemmällä kelillä tienpinta on kovempi ja pito alhaisempi, mikä kannattaa pitää mielessä.

Arctic Rally Finland Powered by CapitalBox -tapahtuman virallisen automerkki Škodan maahantuoja Helkama-Auto Oy on toimittanut ralliorganisaatiolle SUPERB-, KODIAQ-, KAROQ-, OCTAVIA- ja SCALA-mallin henkilöautoja, joita kilpailun toimihenkilöt käyttävät hoitaessaan työtehtäviään rallin MM-sarjan kauden 2021 toisen osakilpailun aikana.