*ŠKODA-maahantuoja yhteistyöhön Suomen upouuden MM-rallitapahtuman kanssa 

*Helkama-Auto Oy luovuttaa ŠKODA-henkilöautoja ralliorganisaation käyttöön 

* ŠKODA-brändi näkyy rallin erikoiskokeilla ja isäntäkaupunki Rovaniemen kaupunkikuvassa

Suomen talvinen MM-ralliosakilpailu, Arctic Rally Finland Powered by CapitalBox, lähestyy hurjaa vauhtia, ja rallin järjestäjätaho AKK Sportsin edustajat ovat tyytyväisiä voidessaan julkistaa uuden yhteistyösopimuksen ŠKODA-autojen maahantuoja Helkama-Auto Oy:n kanssa.

Osana sopimusta Škodasta tulee Arctic Rally Finlandin virallinen automerkki, ja ŠKODA-brändi puolestaan näkyy eri puolilla MM-rallitapahtumaa, joka järjestetään Rovaniemellä 26. – 28. helmikuuta.

ŠKODA toimittaa ralliorganisaatiolle SUPERB-, KODIAQ-, KAROQ-, OCTAVIA- ja SCALA-mallin henkilöautoja, joita kilpailun toimihenkilöt käyttävät hoitaessaan työtehtäviään rallin MM-sarjan kauden 2021 toisen osakilpailun aikana.

– Olemme äärettömän iloisia uudesta kumppanuudestamme Helkama-Auton kanssa, sillä tämä yhteistyösopimus luo meille entistäkin paremmat edellytykset kansainvälisen moottoriurheilutapahtuman järjestämiseen. Samalla on tietysti hienoa, että pääsemme tekemään yhteistyötä Škodan kaltaisen brändin kanssa, jolla on pitkä ja menestyksekäs historia moottoriurheilun parissa.  Vastuullisena ja ympäristöystävällisenä autoalan toimijana ŠKODA sopii parhaiten meidän arktisiin olosuhteisiimme. Toivotamme Helkama-Auton ja Škodan lämpimästi tervetulleeksi Arctic Rally Finlandiin, AKK Sports Oy:n toimitusjohtaja Riku Bitter sanoo.

ŠKODA Finlandin viestintäpäällikkö Kari Aalo on niin ikään tyytyväinen yhteistyösopimuksen syntymiseen:

– On hienoa olla osa tätä ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettävää Arctic Rally Finland -tapahtumaa. Vaikka kisa tänä vuonna ajetaankin ilman paikan päällä olevia katsojia, on hienoa että yleisömme voi seurata kilpailutapahtumia television välityksellä – vastuullisesti ja turvallisesti. Škodalla on pitkät perinteet moottoriurheilun saralla, joten meille on suuri kunnia saada olla mukana.

ŠKODA on Helkama-Auto Oy:n yli kolmenkymmenen autoliikkeen vahvuisen jälleenmyyjäverkoston kautta Suomen kolmanneksi myydyin automerkki. Suomessa saatavilla olevaan valikoimaan kuuluvat ŠKODA-mallit ENYAQ, SUPERB, OCTAVIA, KODIAQ, KAROQ, KAMIQ, SCALA ja FABIA.

Kaikki Arctic Rally Finland Powered by CapitalBox -organisaation käyttöön toimitettavat ajoneuvot puhdistetaan perusteellisesti – COVID-19 -käytäntöjen mukaisesti – sekä ennen käyttöä että käytön jälkeen.

Yli 20 syytä olla toiveikas Škodan voittomahdollisuuksien suhteen

Arctic Rally Finland Powered by CapitalBox -kilpailuun on ilmoitettu mukaan yli kaksikymmentä Rally2-luokiteltua ŠKODA Fabia -ralliautoa, ja tsekkiläisvalmistajan autot ovatkin kisan suosituin merkki. WRC2-sarjan kärkimies, Norjan Andreas Mikkelsen osallistuu Rovaniemen kisaan Toksport WRT -tallin ŠKODA Fabia Rally2 Evo -autolla, ja Mikkelsenin lisäksi Škodan vauhtiin luottavat muun muassa TGS Worldwide -kuljettajat, hallitseva Suomenmestari Teemu Asunmaa sekä viime kaudella SM-kakkoseksi ajanut Emil Lindholm. Rallicrossin entinen maailmanmestari, Ruotsin Mattias Ekström, tekee Rovaniemellä paluun MM-rallipoluille, 15 vuoden tauon jälkeen, niin ikään Fabian ratissa. 

Lisätietoja:

Linda Hirvonen, lehdistöpäällikkö, +358 045 329 9696, linda.hirvonen@autourheilu.fi (HUOM! Yhteydenotot englanniksi.)

Kari Aalo, viestintäpäällikkö, ŠKODA, +358 41 546 6006, kari.aalo@skoda.fiwww.skoda.fi

www.arcticrallyfinland.fi